Vakituiset vierailijat

Tanssijat

deelight250x250_2

Kuva: Mariana Siljamäki

Dourou-Deelight on valloittava kongolaissyntyinen tanssija ja tanssinopettaja, joka on esiintynyt mm. Mami Watan kokoillan teoksessa Mami Wata – Veden Henki. Dourou-Deelightin tie Kongo-Brazzavillesta johti Beniniin, jossa hän asui ja työskenteli pitkään. Beninissä stipendiaattina ollut Mansku ja tanssija Johanna Saari aloittivat Douroun kanssa siellä yhteistyön, joka jatkuu aktiivisesti edelleen. Tällä hetkellä Dourou-Deelight asuu Göteborgissa opettaen ja esiintyen siellä aktiivisesti. Tämä aurinkoinen persoona ja monipuolinen tanssija opettaa mm. perinteisiä kongolaisia tansseja sekä nykytanssia, johon yhdistyy kiinnostavalla tavalla hänen vahva afrikkalaisen tanssin taustansa.

Sorel ja Alhassane

Kuva ja teksti: Lilli Rannikko

Sorel ja Alhassane Guineasta vierailivat Suomessa ensimmäisen kerran kesällä 2012 ja toinen vierailu on luvassa kesällä 2013. Jyväskylään he tulevat Mami Watan kutsumana pitämään viikonloppukurssin.

Sorel Contélla on yli 40 vuotta tanssijan uraa takana sekä Ballet Djolibassa että Les Ballets Africainsissa sekä opettajakokemusta yli 20v. Hän on ansainnut lempinimen 'docteur de danse' poikkeuksellisen selkeistä opetusmetodeistaan. Sorelilla on Conakryssa oma baletti Wassasso, jossa hän on kouluttanut noin puolet Les Ballets Africainsin nykyisistä tanssijoista.
Alhassane Keita on 'dundumba-ässä', joka on rekrytoitu Les Ballets Africainsiin Ylä-Guinean (Malinke) tanssi- ja musiikkiperinteen asiantuntemuksensa ansiosta. Hän on taitava, helposti lähestyttävä ja selkeä opettaja. Alhassane on Billy Percussion de Guinéen taiteellinen johtaja sekä opettaa lisäksi useissa eri balettiseurueissa Conakryssa. Hän on kysytty esiintyjä kansallisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla.

teija250x250

Kuva: Matti Häyrynen

Teija Häyrynen on jyväskyläläinen monialainen tanssinopettaja, koreografi ja tanssija, joka on esiintynyt yhdessä Mami Watan kanssa useissa eri esityksissä, kuten kokoillan teoksessa Mami Wata - Veden henki. Teija on tanssinut vaikuttavan roolin myös Manaus-teoksessa, jonka toteutimme yhteistyössä Rumjai-kuoron kanssa. Teija on monien koreografien luottotanssija ja intensiivinen esiintyjä, jonka monipuolinen ura ulottuu aina Laosin valtion tanssikouluun asti, jossa hän on työskennellyt opettajana, tanssijana ja koreografina.

Muusikot

pape250x250

Kuva: Mariana Siljamäki

Pape Cissé on senegalilainen, nykyään Jyväskylässä asuva taitava muusikko, joka on työskennellyt Mami Watan kanssa vuodesta 2004 lähtien. Pape on ollut mukana sekä kokoillan teoksissamme että pienimuotoisemmissa esityksissä. Hän on myös vuonna 1990 Dakarissa perustetun Mama African muusikko. Esiintymisten ohella Pape työskentelee mm. djembén ja sabarin soiton opettajana. Mami Wata arvostaa Papen positiivisuutta ja iloa, jota hän ympärilleen luo.


akim250x250

Kuva: Jarmo Hovi

Akim Color on monipuolinen beniniläinen muusikko, laulaja ja rummunrakentaja, joka on tehnyt Mami Watan kanssa tiiviisti yhteistyötä jo vuosien ajan. Mansku ja tanssija Johanna Saari ovat esiintyneet ensimmäisen kerran Akimin ryhmän kanssa Beninissä vuonna 2002. Akim on ollut mukana kokoillan teostemme lisäksi monissa muissa esityksissä tuoden upealla tavalla mukaan omaa musiikkiperinnettään. Akimin Conakryssa toimiva Zounmeyto-bändi on julkaissut levyjä ja musiikkivideon.

Ruamjai-kuoro on suurta suosiota saavuttanut nuorisokuoro, jonka kanssa Mami Wata on tähän mennessä esiintynyt Manaus-teoksessa. Teosta on esitetty Tanssin päivän näytöksessä keväällä 2010 sekä Jyväskylän yliopiston avajaisjuhlassa saman vuoden syksyllä. Teoksessa yhdistimme länsiafrikkalaista tanssi- ja musiikkiperinnettä suomalaiseen nykykansanmusiikkiin. Ruamjai on mm. Yleisradion vuoden 2009 nuorisokuoro ja saanut runsaasti kiitosta esiintyessään niin Suomessa kuin ulkomailla kuten Etelä-Afrikassa.

 

Länsiafrikkalainen tanssi ja musiikki

Mami Watan esittämät koreografiat pohjautuvat ensisijaisesti länsiafrik-kalaiseen tanssiperinteeseen, johon kuuluu usean Saharan... Lue lisää.

Tilaa Mami Watan esitys tai workshop

Jos olet kiinnostunut Mami Watan esityksistä, workshopeista tai haluat lisätietoa meistä, ota rohkeasti yhteyttä: info(a)... Lue lisää.

Liity yhdistyksen kannatusjäseneksi

Toimintamme tukemiseksi olemme perustaneet yhdistyksen. Mami Wata ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää... Lue lisää.