Tanssijat ja muusikot

Mami Watan tanssijat

marjukka250x250

Marjukka Huttunen on harrastanut tanssia vuodesta 1991 saakka, jolloin hän aloitti baletilla. Myöhemmin lajeina ovat olleet baletin lisäksi nykytanssi ja jazztanssi. Afrikkalaista tanssia Marjukka on harrastanut aktiivisemmin vuodesta 2009 saakka. Sitä ennen hän on osallistunut mm. afrikkalaisen tanssin workshopeihin. Marjukalla on laaja esiintymiskokemus, ja hän on opiskellut vuoden nykytanssia Englannissa, Coventryssa. Lisäksi hän on toiminut tanssijana, koreografina, puheenjohtajana ja rahastonhoitajana Tanssiteatteri Krampissa. Nyttemmin tärkeiksi harrastuksiksi ovat tulleet myös akrobatia ja capoeira. Mami Wataan Marjukka on liittynyt vuoden 2010 Tanssin päivän näytöksen myötä.


heta250x250

Heta Hämäläinen on harrastanut afrikkalaista tanssia vuodesta 1999 asti ja on Mami Watan perustajajäsen. Heta on ollut mukana kaikissa kolmessa ryhmän draamallisessa kokoillan teoksessa, Dunyaa - afrikkalaista arkea, Mami Wata - Veden henki, Tarinoita tasangoilta sekä monissa pienemmissä esiintymisprojekteissa. Heta tunnetaan myös Krampin riveistä ja hän oli mukana mm. Lucyn roolissa kauhumusikaalissa Draculassa. Hän pitää afrikkalaisesta tanssista erityisesti siksi, että siinä voi kokeilla luovuutensa rajoja tanssijana. Heta opiskelee Jyväskylän yliopistossa taidekasvatusta.

kaisa250x250

Kaisa Jokiranta on harrastanut tanssia vuodesta 1995. Aluksi lajeina olivat jazztanssi, nykytanssi, hiphop ja baletti. Afrikkalaisen tanssin Kaisa aloitti vuonna 2002 Manskun ohjauksessa  ja Mami Wataan hän liittyi vuonna 2008. Sen jälkeen hän on ollut aktiivisesti mukana ryhmän esityksissä. Taiteen perusopetuksen tanssin yleisen oppimäärän Kaisa sai päätökseen Jyväskylän Tanssiopistossa vuonna 2010. Kaisa on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän Yliopistosta. Hän opiskelee nykyään matematiikkaa Helsingin yliopistossa ja toimii tuntiopettajana Lahdessa Kannaksen lukiossa.

juuli250x250_2

Juuli Kolari aloitti afrikkalaisen tanssin harrastamisen vuonna 2002 Tanssikoulu Saran vauhdikkaan kevätnäytöksen innoittamana. Tanssittuaan aktiivisesti afrikkalaista tanssia vuosien ajan, Juuli osallistui vuonna 2008 Wonuwalin järjestämälle kuukauden kestäneelle tanssi- ja rumpukurssille Guineassa. Vaikka Juuli on Mami Watan uusimpia jäseniä, hän on ollut aktiivisesti mukana ryhmän esityksissä jo monen vuoden ajan. Juuli tanssii myös jazzia ja nykytanssia.


kiia250x250

Kiia Naappi aloitti tanssiharrastuksen jo 90-luvun alussa Tanssikoulu Saran satubaletissa. Baletti vaihtui myöhemmin street danceen ja lopulta afroon, jota Kiia on tanssinut vuodesta 2009. Mami Wataan hän liittyi vuoden 2011 lopulla. Tanssiharrastuksen ohella Kiia on kierrellyt maailmaa ja asunut mm. Tsekeissä ja Argentiinassa. Hän valmistuu pian matkailualan restonomiksi.

Minna

Minna Nerg aloitti tanssimisen vuonna 2007 osallistuttuaan Espanjan Pyreneillä tanssityöpajaan. Nykytanssia on alusta asti saatellut afro, jota Minna on tanssinut tiiviimmin vuodesta 2010 alkaen. Mami Wataan Minna liittyi 2011. Viime aikoina Minna on koettanut löytää myös sisäisen street-tanssijansa. Päivätyönään Minna työskentelee Kulttuurintutkimuksen seurassa. Kesäisin hän tanssii salsaa.

kirsi250x250

Kirsi Salo on tanssinut afrikkalaista tanssia aktiivisesti vuodesta 1998 lähtien. Lisäksi hän on harrastanut pitkään jazztanssia ja street dancea sekä kokeillut lukuisia muita tanssilajeja. Mami Watassa Kirsi on ollut mukana vuodesta 2007 saakka. Hän on tanssinut kokoillan teoksessa Tarinoita Tasangoilta sekä ollut mukana useissa pienemmissä esiintymisissä, mm. Tanssin päivän näytöksissä. Kirsi on myös toiminut myös puvustajana Mami Watan produktioissa sekä toteuttanut puvustustöitä teatteriin ja bändeille. Tällä hetkellä Kirsi opiskelee taidekasvatusta Jyväskylän yliopistossa ja tekee valokuvauskeikkoja mm. bändeille, häihin ja yksityishenkilöille.

tuuli250x250

Tuuli Suominen on monipuolinen tanssija, joka aloitti tanssiharrastuksensa vuonna 1987 lajinaan baletti. Sen jälkeen hän on tanssinut jazzia, street dancea, nykytanssia ja afrikkalaista tanssia sekä esiintynyt aktiivisesti. Afrikkalaista tanssia Tuuli on tanssinut vuodesta 2004 lähtien ja hän liittyi Mami Wataan vuonna 2006. Tuuli on tanssinut kokoillan teoksessa Tarinoita tasangoilta sekä lukuisissa pienimuotoisemmissa esityksissä. Tuuli on toiminut street dancen, streetfunkin ja jazztanssin opettajana Jyväskylän Tanssiopistolla vuodesta 2004 lähtien. Lisäksi hän on toiminut tanssin tuntiopettajana Jyväskylän yliopiston liikuntatieteiden laitoksella sekä yliopistoliikunnassa. Koulutukseltaan Tuuli on liikuntatieteiden maisteri ja hän on suorittanut myös Jyväskylän yliopiston tanssipedagogiikan erikoistumisopinnot. STTL:n jäsen.





Keijo Koskenharju on muusikko, joka aloitti esiintymisen ja yhteistyön Mami Watan kanssa vuonna 2010. Ryhmän esiintyjät ovat oppineet tuntemaan Keijon nopeasti uutta omaksuvana ja rauhallisena persoonana, joka ei suotta hermoile tiukan paikankaan tullen. Keijo opiskelee Jyväskylän ammattiopistossa musiikkia. Hän toimii myös afrikkalaisen tanssin säestäjänä Jyväskylässä, jonka lisäksi hän soittanut mm. jazzyhtyeissä, toiminut teatterimuusikkona, Circus Uusi Maailman näyttelijänä / muusikkona sekä puhallinorkesterissa.

Mami Watan ohjaajat

jarmo250x250_2

Jarmo Hovi on Mami Watan musiikillinen johtaja ja monipuolinen muusikko, säveltäjä, säestäjä, lyömäsoitinopettaja ja vieläpä lentäjä. Hän on Mami Watan perustajajäsen. Ensimmäisinä afrikkalaisen tanssin opettajina Jyväskylässä Jarmo ja Mami Watan koreografi Mansku ovat tehneet länsiafrikkalaista tanssia ja musiikkia tunnetuksi jo vuodesta 1992 lähtien. Kotikaupunkinsa lisäksi Jarmo on kiertänyt opettamassa ja säestämässä afrikkalaista tanssia ja musiikkia eri puolilla Suomea. Jarmo toimii Mami Watan esityksissä paitsi muusikkona, myös esitysten musiikin ohjaajana ja säveltäjänä. Hän on ohjannut musiikin kaikkiin kolmeen ryhmän draamalliseen kokoillan tanssiteokseen. Muusikkona Jarmo toimii myös mm. Miljoonasateessa. Jarmo on työskennellyt useiden eri tanssitaiteilijoiden kanssa 1980-luvulta lähtien ja toiminut säestäjänä Jyväskylän yliopiston afrikkalaisen tanssin kursseilla vuodesta 1995 alkaen. Jarmo on myös tunnettu lyömäsoitinopettaja ja hänen djémbe-tunneillaan syntyneen innostuksen pohjalta on syntynyt myös esiintyviä rumpuryhmiä. Jarmo on saanut useita taidepalkintoja ja apurahoja.


mansku250x250

Mariana Siljamäki eli Mansku on Mami Watan ohjaaja, koreografi ja tanssija. Hän toimii myös Mami Wata ry:n puheenjohtajana, ja on yhdistyksen perustajajäsen. Mariana on ohjannut, koreografioinut, toiminut tanssijana ja yhtenä käsikirjoittajana ryhmän kokoillan tanssiteoksissa. Hän on ensimmäinen afrikkalaisen tanssin opettaja Jyväskylässä (vuodesta 1992 alk.) yhdessä ryhmän musiikillisen johtajan Jarmo Hovin kanssa. Mariana on ollut kahdesti stipendiaattina Beninissä sijaitsevassa suomalais-afrikkalaisessa kulttuurikeskus Villa Karossa, ja Grand-Popon kylässä toteutetut yhteisesitykset paikallisten tanssijoiden ja muusikoiden kanssa olivat alkusysäys heidän kanssaan tehtävälle, yhä jatkuvalle yhteistyölle. Beninin lisäksi hän on opiskellut tanssia ja tehnyt koreografiaopintoja mm. Senegalin kansallisbaletissa, Togossa, Guineassa, Lontoossa, Ranskassa ja New Yorkissa. Suomalaisista afrikkalaisen tanssin taitajista Mariana on saanut oppia Outi Kalliselta ja Minna Määtältä, joita hän arvostaa alan tärkeinä asiantuntijoina. Mariana on kehittänyt afrikkalaisen tanssin pedagogiikkaa mm. liikuntapedagogiikan lisensiaatintyön muodossa, ja kirjoitti väitöskirjan tanssikulttuurien kohtaamisesta ja kulttuurisesta tietoisuudesta suomalaisessa tanssipedagogiikassa. Päätyössään Jyväskylän liikuntatieteiden laitoksen tanssin lehtorina hän opettaa monipuolisesti tanssin pedagogiikkaa ja didaktiikkaa. Mariana on saanut useita apurahoja ja stipendejä sekä Suomessa että ulkomailla tapahtuvaan jatkokoulutukseen.

 

Kuvat: Kirsi Salo, Pekka Kolari

Länsiafrikkalainen tanssi ja musiikki

Mami Watan esittämät koreografiat pohjautuvat ensisijaisesti länsiafrik-kalaiseen tanssiperinteeseen, johon kuuluu usean Saharan... Lue lisää.

Tilaa Mami Watan esitys tai workshop

Jos olet kiinnostunut Mami Watan esityksistä, workshopeista tai haluat lisätietoa meistä, ota rohkeasti yhteyttä: info(a)... Lue lisää.

Liity yhdistyksen kannatusjäseneksi

Toimintamme tukemiseksi olemme perustaneet yhdistyksen. Mami Wata ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää... Lue lisää.